Vacht en huid

Je hond of kat heeft jeuk. Misschien heeft zijn huid of vacht extra verzorging nodig. Frontline geeft een overzicht van oorzaken en oplossingen.

Jeuk en pijn door huidaandoeningen

Als je hond of kat krabt of veelvuldig wast, dan kan dit door vlooien komen. Maar de vacht of huid kan ook de oorzaak zijn. De huid kan bijvoorbeeld schilferig zijn of droog of hij heeft last van een vieze vacht. Frontline Pet Care biedt de helpende hand.

Een droge huid kan voor jeuk zorgen. In dat geval heeft de huid extra hulp nodig om beter gehydrateerd te worden.

De huid, zoals bijvoorbeeld de voetzoolkussentjes, kan beschadigd zijn. Er kan zelfs sprake zijn van een ontsteking waardoor je hond of kat pijn ervaart.

Je hond of kat kan baat hebben bij extra vetzuren zoals omega-3 en omega-6 vetzuren. Bijvoorbeeld om een doffe vacht of korstjes op de huid tegen te gaan.

Een vieze vacht kan gaan irriteren, zeker wanneer jouw huisdier ook nog eens een gevoelige huid heeft. Met de juiste shampoo kun je zijn huid en vacht gezond krijgen en houden.

Hond schudt water van zich af

Hond heeft jeuk

Jeuk is erg vervelend voor je hond en kan hem gaan frustreren. Door hem regelmatig te wassen kun je irritaties door de vacht verminderen en de huid goed verzorgen.
Witte kat wast zijn pootjes

Kat heeft jeuk

Als je kat jeuk heeft, dan neigt hij ernaar om zichzelf veel te krabben, continu te wassen en soms ook te bijten. Met goede verzorging kun je kale plekken en wondjes voorkomen.

Symptomen van vacht- en huidproblemen

Vaak merk je het snel genoeg als je hond of kat zich niet prettig voelt. Maar waarom heeft je kat jeuk? Of waarom krabt je hond zichzelf? Je herkent vacht- en huidproblemen aan de volgende signalen.

Roodheid van de huid, mogelijk gepaard met schilfers.

Kale plekken en een doffe vacht.

Overdadig wassen, bijten en krabben.

Zwelling of verdikking van de huid.