Hond en kat in het gras snuffelend aan elkaar

Vlooien en teken

Vlooienbeet, tekenbeet of luizenbeet gevonden? Of heeft je hond of kat vlooien, teken of luizen? Frontline helpt je bij vlooienbestrijding!

Jeuk door vlooien, teken en luizen

Krabben, krabben, krabben. Het is duidelijk: jouw dier heeft jeuk! Dit kan komen door vlooien, teken en luizen. Een beet van een vlo kan je huisdier al irriteren. Gelukkig heeft Frontline verschillende middelen om vlooien, teken en luizen te bestrijden!

Het is belangrijk om vlooien, teken en luizen te behandelen omdat je huisdier hier veel ongemak van heeft. Hij kan zijn huid beschadigen door krabben en bijten. Hierdoor kunnen ook kale plekken ontstaan.

Als je hond of kat per ongeluk vlooien binnenkrijgt tijdens het wassen, dan kan hij hier een lintworm van krijgen. Kinderen kunnen zo ook met lintworm besmet raken.

Sommige honden en katten krijgen een allergische reactie als zij door vlooien worden gebeten. Zij bijten en krabben zichzelf dan soms totdat ze gaan bloeden.

Teken die niet worden verwijderd kunnen de ziekte van Lyme overbrengen en ook nog een aantal andere ziektekioemen bij je hond of kat. Dit kan op termijn grote gevolgen hebben voor zijn gezondheid en welzijn.

Krabbende pup

Vlooienbestrijding bij pups en kittens

Vind je een vlooienbeet, tekenbeet of luizenbeet bij jouw pup of kitten? Je mag honden en katten al van jongs af aan behandelen met Frontline!

Herken parasieten

Ieder huisdier krabt zichzelf weleens. Dus hoe weet je nu dat de jeuk door vlooien, teken en luizen komt? Het kan bijvoorbeeld ook door problemen met de vacht en huid komen. Met de volgende tips leer je parasieten herkennen.

Is je hond of kat zichzelf aanzienlijk meer gaan krabben? Dan kunnen vlooien en luizen de reden zijn. In sommige gevallen kan het resulteren in een allergische reactie van de huid.

Gebruik een vlooienkam om de vlooien te vinden. Vind je zwarte spikkels? Dit zijn de uitwerpselen van vlooien. Ook in dat geval moet je je huisdier behandelen.

Heb je zelf vreemde bultjes, rondom de enkels, die jeuken? Dan kun je een vlooienplaag in huis hebben. Onderzoek altijd de bron (je hond, kat of de omgeving) om dit zeker te weten.

Teken hechten vaak aan op plekken waar de huid dun is, zoals achter de oren, in de lies en onder de oksels. De grootte van een teek kan variëren, omdat hij groeit door bloed te zuigen.

Verpakking Frontline Combo

Frontline Combo

Bestrijdt volwassen vlooien, teken, luizen én verhindert vlooieneitjes, -poppen en -larven in de omgeving.

Verpakking Frontline Spot-On

Frontline Spot-On

Doodt volwassen vlooien, teken en bijtende luizen.

Frontline Spray

Frontline Spray

Geschikt voor teken-, luizen- en vlooienbestrijding.

Frontline Pet Care tekenhaak

Frontline Pet Care Tekenhaak

Verwijdert op een handige en veilige manier teken bij jouw hond of kat. Kan ook gebruikt worden op mensen.