Kat springt in de lucht naar krabpaal

Gewrichten

Gezonde gewrichten zijn belangrijk. Seraquin Omega ondersteunt.

Gewrichtsproblemen bij hond of kat

Gewrichtsproblemen zijn pijnlijk en vervelend. Huisdieren moeten lekker kunnen springen, spelen en ravotten. Seraquin Omega blijveondersteunt de normale gewrichtsfunctie bij honden en katten.

Zijn er gewrichtsproblemen bij jouw huisdier vastgesteld door een dierenarts? Volg dan de voorgeschreven behandeling van je dierenarts op.

In geval van artrose of een ander gewrichtsprobleem kun je de belasting van de gewrichten verminderen door huisdier niet te zwaar te laten worden. Soms is afvallen noodzakelijk, bespreek met je dierenarts wat een gezond gewicht voor jouw hond is.

Regelmatige beweging helpt om sterke spieren op te bouwen en deze te onderhouden. Aangetaste gewrichten kunnen zo worden gestabiliseerd.. Bespreek met je dierenarts welke soorten beweging geschikt zijn voor jouw huisdier.

Een aangepaste leefomgeving maakt het leven makkelijker voor je huisdier. Denk aan een makkelijk te bereiken slaapplek, voer en water.

Poten van een hond

Hond of kat hinkt met voorpoot

Als je hond of kat mank loopt met zijn voorpoot, dan kan er iets met zijn gewrichten aan de hand zijn. Je kan dan het beste contact opnemen met je dierenarts voor een diagnose.

Symptomen Artrose

Artrose is een veelvoorkomend gewrichtsprobleem bij honden en katten. Als huisdieren dit mankeren, is er ontsteking en neemt de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen sterk af waardoor bewegen pijnlijk wordt. Je herkent artrose aan de volgende symptomen:

Moeite met in de auto/op een stoel springen of traplopen.

Mank lopen en stijfheid.

Verminderd wasgedrag of juist veelvuldig likken.

Verandering in temperament en niet willen spelen.

Kat liggend op verwarming

Gewrichtsondersteuning voor hond en kat

Seraquin Omega is verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak en dierenarts en kan gebruikt worden als ondersteuning van de normale gewrichtsfunctie bij katten en honden. Als je vermoedt dat jouw hond of kat iets mankeert aan zijn gewrichten, dan kan de dierenarts een diagnose stellen. Pijn herken je als je hond of kat rusteloos is, moeilijker overeind komt en minder wil bewegen of springen.
Packshot Seraquin Omega

Seraquin Omega

Smakelijk kauwtablet dat de mobiliteit, souplesse en gezond kraakbeen stimuleert.